Bild på kamera som används för videoanalys i butik - FST Säkerhet

Videoanalys för butiker och liknande

I butiker kan kamera användas till besöksräkning, vilket kan kopplas till kassa och intäkter. För dig som butiksägare innebär det att du får koll på hur lönsamma dina besökare är vid vissa tider på dagen och mycket annat. Upptäckter av köbildning under vissa tider kan ge underlag för planering av scheman. Det går även att hitta mönster, rent grafiskt, för hur människor rör sig i butiken. Det kan ligga till grund för hur hyllor och varor placeras. Det finns med andra ord goda möjligheter att tjäna pengar på användandet av videoanalys.

Hur vet jag vad som är lagligt?

Lagarna och bestämmelserna kring övervakning är många och hårt styrda. Det är en djungel av juridik att hålla reda på, och för den som gör fel kan det bli kostsamt. Vi på FST är väl insatta i vad som är tillåtet, och hjälper er gärna att ta fram en effektiv lösning som passar ert behov – och dessutom är laglig. Vi hjälper även till med ansökningar och tillstånd.

Vill du veta mer – ta kontakt

Kontakt

Videoanalys för industrier och tjänsteföretag

Behöver du ha koll på vilka fordon som anländer, hur länge de stannar och när de åker igen? Detta löses enkelt med kameror som läser av registreringsnummer och lagrar i ett administrationssystem. För dig som har varor, inkommande och utgående, kan du spåra med hjälp av QR-koder och streckkoder. Det finns även möjligheter till ansiktsigenkänning. Om du även vill ha koll på om någon försöker gömma sig i dina lokaler efter stängning – kombinera din videoanalys med uppkoppling mot larmcentral så har ni intelligent övervakning dygnet runt. Läs mer om vår tjänst för övervakningskamera här.

Videoanalys för industrier och tjänsteföretag - FST Säkerhet